Milyen lépésekből is áll egy teljes kiválasztási folyamat?  

Megpróbálunk minden esetben arra törekedni, hogy pályázóink, az Önök álláskeresési ideje minél rövidebb legyen. Minden jelölttel első kapcsolatfelvételétől – > pályázása végéig folyamatosan kapcsolatban állunk. Megbízásaink során gyors kommunikációra törekszünk és minden esetben törekszünk az időben érkező visszajelzések adására. Cégünk profilja: közép-felső vezetői és specialista pozíciók, amelyek kiválasztási időtartama átlagosan: 6-12 hét. A kiválasztás folyamata kezdetétől gyors, majd lelassul, amelyhez minden jelöltünktől mindig előre türelmet kérünk.

A kiválasztás első része:1-5. hét

 A nyitott pozíciókra a leginkább alkalmas jelölt sikeres felkutatása érdekében minden esetben több kiválasztási stratégiát ötvözünk. A pozíció részletes munkakör profilját figyelembe véve a direkt megkereséssel, az átfésült adatbankból kiválasztott és az esetlegesen célzott hirdetésre jelentkezők közül a pozícióra nyitottnak mutatkozó jelöltekkel, elsődlegesen telefonos interjút folytatunk. 

A pályázó további érdeklődése után személyes strukturált interjút folytatunk, melynek során egyrészt tájékoztatjuk a jelölteket a pozícióval kapcsolatos információkról, amelyeket Megbízóink előzetesen jóváhagytak. Egyben megvizsgáljuk: képzettség, szakmai múlt, motiváció, készségek szempontjából a pozícióra mennyire ideális „fit” a jelölt a pozíció elvárásaihoz képest. Az interjúk után – az Önök, mint jelöltek számára is írásbeli visszajelzéssel járó– kompetenciafelmérő teszt-et töltetünk ki.

Amennyiben a jelölt a személyes interjú után pályázni kíván az adott pozícióra: tanácsadói véleményt készítünk, amely összefoglalja önéletrajzukban részletezett szakmai tapasztalatukat, motivációjukat. Végezetül „short -list -es jelöltként megküldjük megbízónk felé– saját szakmai önéletrajz+tanácsadói véleményünkből álló egységes pályázati anyagát.

A kiválasztás második része: 5-12. hét

Megbízóink általában 5-14 nap alatt áttekintik és elbírálják a „short-list”-es pályázatokat, majd a kiválasztott jelölteket első személyes megbízói interjúra hívják meg, amelyek interjúk megszervezését tanácsadóink végzik, a kölcsönösen megfelelő időpont és helyszín kiválasztására is tekintettel. Megbízóinknál általánosságban 2-3 körös interjú körökben folyik a kiválasztás, HR, majd szakmai vezetőség, s gyakran Management/ Európai/Globális vezetőségi interjúk sorrendjében, amelyek egy – másfél hónapot vesznek igénybe.

A találkozók lebonyolítása után szükség szerint közreműködünk a projekt sikeres lezárása területén a tárgyalások megkönnyítésével mind Megbízóinknak, mind a pályázóknak. Munkába állásuk és első hónapjaikban után követjük pályázóinkat, s támogatjuk beilleszkedésüket.