Mikor érdemes Minket, Fejvadászokat alkalmaznia?

Vállalatunk elsősorban: közép- és felsővezetők kiválasztására szakosodott, specialistásunk a bizalmas-confidential keresések diszkrét, de gyors kivitelezése.

 Tanácsadóink több évtizedes vállalati és tanácsadói toborzás, keresés, kiválasztási tapasztalattal rendelkeznek és szakmailag felkészültek minden típusú pozíció betöltésére, toborzási stratégia kidolgozására – illeszkedve megbízóink folyamataihoz is.

A maximális hatékonyság érdekében, minden megbízásnál felhasználunk minden lehetséges módszert a jelöltek feltárására, saját és külső adatbázis átfésülés, saját weboldal, szakmai portálokon való hirdetés – a direkt megkeresés is a keresési módszerek közé tartozik.

A projekt kivitelezését szigorú folyamat szabályozza, mely célja a teljes átláthatóság és a megfelelő információ áramlás megteremtése, így. Ügyfeleink pontosan követni tudják a megbízás teljesítésének folyamatát.

Munkatárs kiválasztási folyamat

A pozíció(k) részletes munkakör profiljának elkészítése után, kutatási munka veszi kezdetét, melyben direkt megkereséssel és a sourcinggal egy időben átfésüljük az adatbankunkat, esetlegesen célzott hirdetést adunk fel elsősorban elektronikus médiában, és a professzionális szakmai portál(ok) kapcsolatrendszereit felhasználva keressük a legideálisabb jelölteket.

Partnereink számára minden esetben több kiválasztási stratégiát ötvözünk a leginkább alkalmas jelölt sikeres felkutatása érdekében.

A pozícióval kapcsolatban nyitottnak mutatkozó jelöltekkel strukturált interjút folytatunk, melynek során egyrészt tájékoztatjuk a jelölteket a pozícióval kapcsolatos információkról, amelyeket Megbízóink előzetesen jóváhagytak, másrészt megvizsgáljuk azt, hogy mennyire felelnek meg a pozícióprofilnak, képzettség, szakmai múlt, személyiség, motiváció, készségek szempontjából.

A kiválasztott jelöltekről tanácsadói véleményt készítünk, amely összefoglalja a szakmai tapasztalatukat és teljesítményüket, részletezi lehetséges motivációjukat a pozícióra, és értékeli őket munkaköri leírásban megfogalmazott elvárások alapján.

Ezután egyeztetjük az ügyfél-jelölt interjúk kölcsönösen megfelelő időpontját és helyszínét.

A találkozók lebonyolítása után szükség szerint közreműködünk a projekt sikeres lezárása területén: referenciaellenőrzéssel, illetve a tárgyalások megkönnyítésével segítünk mind Megbízóinknak, mind a pályázóknak.

Munkatárs kiválasztási időtartama

Kiválasztási folyamatunk – azok pozíció szintjéből adódóan- általában 6-8 hetet vesznek igénybe. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy vezetők és specilista szakemberek alapos szűrésének köszönhetően rendkívül ritkán fordul elő csere igénye, ebben az esetben Megbízóink számára pozícióktól többhónapos garanciát vállalunk az általunk közvetített jelöltekre.

Árképzés és tanácsadói díjazás

Magyarországi jelenlegi piaci gyakorlat alapján Megbízóinkkal a keresések jellegétől függően egyedi szerződéseket, illetve keretszerződéseket is köt társaságunk.

Amennyiben érdeklődik Munkatárs-közvetítés szolgáltatásunk iránt, tanácsadóink készséggel állnak rendelkezésre további információval, a +36-1-614-6283-as telefonszámon.