INTERIM MANAGEMENT- RÖVID TÁVÚ MEGOLDÁS VEZETŐKRE

SHORT TERM PROFESSIONALS Kft.  (a CE HR Solutions Kft. testvérvállalata)

 

Miért és mikor válasszuk az Interim Manager szolgáltatást? 

Nemzetközileg már az 1970-es évek óta, Magyarországon több, mint 20 éve van jelen a tanácsadásból és a felső és középvezetői kiválasztás kereszteződéséből létrejött Interim Management szolgáltatás, az Interim menedzserek rövid, közép-hosszú távú igénybevétele.

Az interim managerek nem költségtényezők, hanem nyereségtermelő erőforrások- klasszikusan operatív vezetők és/vagy stratégiai vezetők. Széleskörű szakmai, legtöbbször iparági és korszerű vezetési tapasztalatokkal rendelkeznek, akik gyorsan alkalmazkodnak új cégkultúrákhoz és működési mechanizmusokhoz.

 

Szinte bármely területen és pozícióban lehet igénybe venni, ahol meghatározott feladat adott – viszonylag rövid – időtartam alatt történő végrehajtása a cél. Például: 

 • meghatározott szakmai tudás, vezetői tapasztalat átmeneti vagy egyszeri hiánya 
 • váratlan erőforráshiány pótlása (gap management)
 • tapasztalatot, vezetői gyakorlatot igénylő építő jellegű/konszolidáló/válságkezelő feladat
 • egyedi projektek vezetése, koordinálása
 • strukturális/portfolió/stratégiaváltozások irányítása
 • maternity cover-szülési szabadság lefedése
 • cég átalakulásból/felvásárlásból/összeolvadásból/utódlásból adódó feladatok
 • ha váratlanul kiesik egy vezető a munkából, vagy
 • adott stratégiai szintű projekt megvalósításához nincsen a cégen belül megfelelő felsővezetői kompetencia.

 

Az interim menedzser belső szakemberként egy adott szervezeti struktúrába lép be, az ő partnere a megbízó vállalat szakmai vezetője vagy tulajdonosa; és a pozíciójának megfelelően a szükséges döntések meghozatalában is rész vesz.

Az interim menedzser már a projekt előkészítő szakaszában tájékozódik a cégről, a feladatról, így „belépéskor” viszonylag rövid elemző és tervalkotó időszak után azonnal elkezd értéket termelni és arra törekszik, hogy a feladatát hatékonyan, minél jobban megoldja.

Az interim szakember csak a legjobb szakmai belső meggyőződésére hallgat, nem vállalja fel a taktikai lépéseket, nem „politizál”.

 

Interim Manager keresés/ kiválasztási folyamat

A SHORT-TERM PROFESSIONALS Kft., mint Interim Management szolgáltató gyorsan – akár napokon belül – rendelkezésre tud bocsátani alkalmas interim szakembert, míg a klasszikus felsővezetői keresés ennél általában hosszadalmas és esetleg jóval költségesebb folyamat.

A  megbízás indulásakor interim jelöltekre specializált tanácsadónk és asszisztense az interim megbízások iránt nyitott saját jelöltadatbázisból dolgozik, amely során klasszikus fejvadászat teljes eszköztárát használják, annyi különbséggel, hogy az Interim menedzser jelöltek már- rendelkezésre állnak (a projektek 90%-ban), az előzetes keresések és projektmunkák referenciái által- így tudjuk a gyors jelöltállítást biztosítani Ügyfeleink számára.

Az Interim Manager kiválasztás átlagos időtartama:1-4 hét, és az ideális Interim vezető(k) tervezett felkutatásának folyamatának lépesei részletese alábbiak:

 • Megbízó Interim menedzserrel és az elvégzendő projekttel szembeni követelményeink rögzítése
 • Saját interim vezetői adatbázis szűrése, ezzel párhozamosan direkt keresés, adatbázis, szakmai portálok szűrése és esetleges hirdetés
 • Szükséges belső Interjúk a tanácsadó cégünknél
 • Short List-es Interim Menedzser jelöltek jelölt profiljának megküldése a megbízóhoz
 • Interim menedzser kiválasztása
 • Interim Manager tevékenységét megkezdi a megbízónál

Cégünk törekszik minden projekt esetén 2-3 alkalmas jelölt bemutatására, de ez természetesen függ a feladat egyediségétől és az alkalmas jelöltek rendelkezésre állásától.

Cégünk a projekt menedzsereként rendszeres projektellenőrzést végez; konzultál mind a megbízóval, mind az interim menedzserrel az előrehaladásról; kezeli a konfliktusokat és a váratlan helyzeteket. Amennyiben valamilyen ok folytán a megbízó az interim menedzser cseréjét kéri, akkor cégünk új keresést indít az adott követelményeknek megfelelően. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy interim menedzsereink felkészültségének és a gondos kiválasztásnak köszönhetően rendkívül ritkán fordul elő csere igénye.

Árképzés és tanácsadói díjazás

Magyarországi jelenlegi piaci gyakorlat alapján, bruttó napidíj elszámolási díjazással végezzük szolgáltatásunkat, amelyek minden egyes pozíció esetében, egyedileg kerülnek megállapításra.

 

Interim tanácsadónk: Cser Orsolya, Tel: +36-70-943-9772, Email. ocser@stpros.com

Amennyiben érdeklődik Interim Manager szolgáltatásunk iránt,

kolléganőink készséggel állnak rendelkezésre további információval.